Befektetés – ezeket érdemes átgondolni

2015. jan. 04.
Befektetés – ezeket érdemes átgondolni

A befektetés hosszútávú döntés, amely jelentős mértékben befolyásolja az anyagi helyzetünket. Ha szeretnénk megsokszorozni a pénzünket, több féle befektetési forma közül is választhatunk. A legnépszerűbb ajánlatok közé tartozik az életbiztosítás és a lakástakarék. Hogyan válasszon a befektetés ajánlatok közül?

A befektetés megtervezése

A pénzügyi helyzetét Ön ismeri a legjobban, ezért Ön tudja, hogy havonta mekkora összeget tud félretenni. Az első lépés, hogy kiszámolja, mekkora az az összeg, amit meg tud takarítani minden hónapban úgy, hogy ez nem jelent anyagi megterhelést, illetve hiányt a családi kasszában. A legjobb befektetési formák azok, ahol nem történik nagy probléma, ha egy-két hónapig nem tud félretenni. A lakástakarék többek között azért lett népszerű megtakarítási forma, mert csak kis összegeket kell havi szinten félretenni, így nem kell attól tartania, hogy ez anyagilag nagy megterhelés lesz.

A befektetés hosszútávú döntés, azt tudnia kell, hogy a befektetés esetén nem számíthat rövid időn belül eredményekre. A legtöbb esetben több évre szól a befektetés, de ez azt is jelenti, hogy a kockázat is kisebb. A hosszabb távú befektetés esetén a pénz meghatározott kamatok mellett kamatozik majd, így előre kiszámítható, hogy hány éven belül mennyi pénze lesz majd. Ha olyan megtakarítási formát választ, amelynek esetében havi szinten kell befizetnie valamennyi pénzt, akkor általában arra is lehetősége van, hogyha pénzügyi lehetőségei engedik, akkor nagyobb összeget tegyen félre minden hónapban. Ez azért remek megoldás, mert ha időnként több pénzt tud félretenni, akkor növelheti a befektetése összegét és ezáltal több pénz kamatozik majd, ami azt jelenti, hogy nagyobb összegű megtakarítása lesz. A befektetések általában meghatározott időre szólnak, így ha Ön hamarabb szeretne hozzájutni az adott összeghez, mint ahogy az a szerződésben meg lett határozva, akkor előfordulhat, hogy a kamatok egy részét nem kapja meg. Amennyiben lehetőség van rá, érdemes kivárni amíg lejár a befektetés szerződés, hogy megkaphassa a kamatokat.

A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva kitöltheti az árlapot és megkeressük a befektetés ajánlatok között azokat, amelyek megfelelőek lehetnek Önnek!

 

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!