Megtakarítás-Befektetés

2015. Már. 16.
Megtakarítás-Befektetés

Hadd ajánljak figyelmébe egy másik szolgáltatásunkat a megtakarítások terén, most hogy béreink emelkednek, nyugdíjunk pedig eltűnni látszik. Hogyan csinálják a fejlett, nem állami nyugdíjat alkalmazó országok? Itt az egyes állampolgárok első munkába állásuktól kezdve folyamatosan gyűjtenek nyugdíj célra. (Határozatlan ideje miatt, akár rövidebb távon is hozzá lehet jutni saját pénzünkhöz!) A jellemző összeg a jövedelem 5-10 százaléka.

Az országok egy része a nyugdíj célú tőkeképzést az adórendszerben támogatja.

Jelenleg nálunk is elérhetőek adókedvezmények formájában.

Az eltolt adózás lényege, hogy a nyugdíjra fordított jövedelmünkre, amikor berakjuk, nem kell adót fizetni, csak a végén, amikor kivesszük. Ez látszólag semmi előnyt sem jelent. Ha a nyugdíjra állampapírban, kötvényben, vagy ilyen nyugdíjpénztárszerű nulla körüli reálhozamú formákban gyűjtenénk, akkor tényleg semmi értelme sem lenne a dolognak. De a fejlett országokban ilyen hosszú távon természetesen részvény típusú értékpapírba rakják, ami nagyon komoly 5-8-15 százalék átlaghozamot hoz reálértékben. Ilyenkor nagyon nem mellékes, hogy az a pénz is dolgozni tud, amit egyébként adóként levontak volna, hiszen a végére reálértékben a többszörösére tud nőni. Ez már bőven kitermeli a végére a saját adóját.

A biztonság mostanában központi kérdés. Egyrészt a válság hatására nagyon sok befektetés átmenetileg nagyon nagyot esett. Aztán az államtól is nagyon sokan félnek: minden kedvezmény esetleges, visszavonható. Így mindenképpen az államtól teljesen független megoldás kell.

A hozam is központi kérdés, különösen, ha nem húsz évesen jut eszünkbe összegyűjteni a nyugdíjunkat. Ahogy csökken az idő, egyre nagyobb hozamot kell elérni, hogy egyáltalán reményünk legyen egy normális nyugdíjra.

A feladat komoly kihívás, de megoldható.

Akkor rajta, el kell határozni és meg kell csinálni! Hogy az Ön esetében mit lehet tenni, arra kérjen időpontot egy ingyenes konzultációra az info@bankarnet.hu oldalon vagy telefonon a 06-70-371-2500 elérhetőségünkön.

 

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!

Címkék: