Milyen befektetés mellett döntsünk?

2014. dec. 19.
Milyen befektetés mellett döntsünk?

A befektetés felelősségteljes döntés, ezért nem mindegy, hogy milyen lehetőséget választunk. Néhány dolgot mindenképpen érdemes mérlegelni mielőtt a befektetési lehetőségek közül választanánk.

Mennyi időre szóljon a befektetés?

A rövid és a hosszú távú befektetési formák közül választhatnak az ügyfelek. Ha fontos, hogy rövid időn belül visszakaphassuk a befektetett pénzünket, akkor egyértelműen a rövid távú befektetés az ami jó választás lesz. Amennyiben a befektetett összeget hosszútávon is tudjuk nélkülözni, akkor a hosszú távú befektetés az ami megfelelő választás lehet. Ebben az esetben a pénz lassabban kamatozik, de ezek általában biztonságosabb befektetési formák.Tehát a pénzünk hosszútávon megtérül.

Biztonságos is lehet a befektetés?

A válasz igen, sok -féle befektetés közül választhatunk és a szakértők előre meg is tudják saccolni, hogy mekkora rizikóval jár az adott befektetés. A nagyobb rizikóval járó befektetési formák általában hamarabb termelnek ki magasabb hozamot, de ezekben az esetekben gyakorlatilag kockáztatjuk a pénzünket. Ha biztonságos konstrukciót keresünk, akkor érdemes a kevésbé rizikós lehetőségek közül választanunk, még akkor is ha ezek nem hoznak olyan gyors eredményeket.

Mekkora összeget érdemes befektetni?

Annyi pénzt érdemes befektetni, amennyi nem fog hiányozni az elkövetkezendő néhány évben. Szinte minden befektetési forma esetében érvényes, hogyha hamarabb kivesszük a pénzünket, mint ahogy lejárna az adott befektetés, akkor a kamat egy részét elveszíthetjük. Tehát emiatt jobban járunk, ha annyi pénzt fektetünk be, amennyi biztosan nem fog hiányozni az elkövetkezendő időkben. Inkább kisebb összeget fektessünk be, hogy ne legyenek a későbbiekben emiatt anyagi problémáink. Akár olyan befektetési lehetőség mellett is dönthetünk, amelyhez folyamatosan tehetünk még kisebb összegeket.

A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva kitöltheti az űrlapot és segítünk Önnek megtalálni a sok befektetési forma közül azt, amelyik a legmegfelelőbb az Ön esetében. Segítünk, hogy a pénze biztonságosan termeljen hasznot Önnek.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!